FIFO.GR | Μουσείο της Ακρόπολης: «Περικλής Ξανθίππου»
1624
post-template-default,single,single-post,postid-1624,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1

Μουσείο της Ακρόπολης: «Περικλής Ξανθίππου»

Το Μουσείο της Ακρόπολης παρουσιάζει, από τις 20 Ιουνίου 2010 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011, την πρώτη θεματική έκθεση με τίτλο «Περικλής Ξανθίππου». Το Μουσείο της Ακρόπολης, όσο κανένα άλλο μουσείο στη χώρα φιλοξενεί εκθέματα που σχετίζονται άμεσα με ηγετικές ιστορικές προσωπικότητες της πολιτικής και της τέχνης. Τα διάσημα γλυπτά του Παρθενώνα στον τρίτο όροφο είναι δίχως αμφιβολία προϊόν του πολιτικού προγράμματος του Περικλή και της τέχνης του Φειδία.

Για την ορθή κατανόησή τους από τον μέσο επισκέπτη, το Μουσείο οργανώνει μία ειδική θεματική έκθεση με λίγα αλλά σημαντικά αρχαιολογικά, επιγραφικά, νομισματικά και ιστορικά τεκμήρια που καταδεικνύουν την πολιτική του μεγάλου Περικλή και βοηθούν στην ερμηνεία της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Φειδία.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι ανατρεπτικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν για την εφαρμογή της πρώτης δημοκρατίας, η επιμελώς στοχευμένη εσωτερική και εξωτερική πολιτική, ο έλεγχος της διαχείρισης των δημοσίων πιστώσεων για τον Παρθενώνα και το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς. Όλα αυτά βοηθούν ώστε ο επισκέπτης του τρίτου ορόφου να μπαίνει ιστορικά υποψιασμένος στην αίθουσα του Παρθενώνα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής με συνεργάτες τον αρχαιολόγο Θεμιστοκλή Βάκουλη και την αρχιτέκτονα Ελένη Σπάρτση.

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα 11742

Τηλ.: 210 9000900

Email: info@theacropolismuseum.gr

Ιστοσελίδα: www.theacropolismuseum.gr

Είσοδος

Κεντρική Πύλη: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Πύλη επιβατών τουριστικών λεωφορείων: Οδός Μητσαίων.

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη με Κυριακή: 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.

Δευτέρα: Κλειστά.

Ώρα τελευταίας εισόδου: 7.30 μ.μ.

Αποχώρηση επισκεπτών στις 7.45 μ.μ.

Κλειστά: 1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 25 & 26 Δεκεμβρίου.

Εισιτήριο

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Πληροφορίες για τους δικαιούχους μειωμένης ή ελεύθερης εισόδου παρέχονται από την ιστοσελίδα.

Πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες
Τα άτομα με αναπηρίες έχουν άνετη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Το Μουσείο διαθέτει δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια που παραλαμβάνονται στην είσοδο. Επί της Οδού Μητσαίων διατίθενται τέσσερις θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες.

Έλεγχος Αποσκευών

Στην είσοδο του Μουσείου υπάρχει σύστημα ελέγχου αποσκευών X-Ray. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται στους επισκέπτες να αποφεύγουν τις μεγάλες αποσκευές.

Βεστιάριο
Το βεστιάριο βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Μουσείου, όπου οι επισκέπτες υποχρεούνται να αφήνουν τα σακίδιά τους και ογκώδη αντικείμενα. Το Μουσείο δεν φέρει ευθύνη για εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα που φυλάσσονται στο βεστιάριο.

Κινητά Τηλέφωνα
Η χρήση κινητών τηλεφώνων επιτρέπεται μόνο στον προθάλαμο, στο Εστιατόριο και στο Καφέ του Μουσείου.

Λήψη φωτογραφιών

Η λήψη φωτογραφιών δεν επιτρέπεται στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Καφέ & Εστιατόριο

Στο ισόγειο του Μουσείου λειτουργεί καφέ που το γυάλινο δάπεδό του επιτρέπει τη θέαση στην αρχαιολογική ανασκαφή. Στον δεύτερο όροφο λειτουργεί εστιατόριο με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη (8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.). Το Μουσείο προσφέρει στους πελάτες του δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πληροφορίες για την είσοδο των επισκεπτών στο καφέ-εστιατόριο και πωλητήριο του δεύτερου ορόφου θα βρείτε στα Ταμεία εισιτηρίων.

Πωλητήρια

Στο πωλητήριο του ισογείου υπάρχει μεγάλη ποικιλία καρτ-ποστάλ, χαρτικών ειδών, καθώς και η παιδική σειρά του Μουσείου. Στο πωλητήριο του δεύτερου ορόφου διατίθενται αναμνηστικά, δώρα, κοσμήματα και πολλά βιβλία με θέματα που σχετίζονται με την Ακρόπολη.

Ομαδικές Κρατήσεις

Οι ομαδικές κρατήσεις (από 15 έως 50 άτομα) γίνονται είτε μέσω τηλεφώνου στο 210 9000903, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ., είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας.

Σχολεία & Εκπαιδευτικοί

Οι σχολικές κρατήσεις γίνονται μέσω τηλεφώνου στο 210 9000903, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ. Το Μουσείο οργανώνει, επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα.

Δωμάτιο Γονέων

Στην βόρεια πλευρά του πρώτου ορόφου του Μουσείου λειτουργεί δωμάτιο γονέων για τη φροντίδα βρεφών και μικρών παιδιών. Το Μουσείο διαθέτει επίσης δωρεάν παιδικά καροτσάκια που παραλαμβάνονται στο βεστιάριο.

Γραφείο Πληροφοριών

Το Γραφείο Πληροφοριών βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου, δίπλα στα ταμεία εισιτηρίων και λειτουργεί από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Αρχαιολόγοι-Φροντιστές

Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους για τα εκθέματα του Μουσείου. Θα τους συναντήσετε ανάμεσα στα εκθέματα καθημερινά 9.30 π.μ. έως 5.00 μ.μ. και θα τους αναγνωρίσετε από τα στρογγυλά άσπρα ή κόκκινα σήματά τους που αναγράφουν την ιδιότητά τους.

No Comments

Post A Comment