FIFO.GR | Νέο «ορμητήριο» για το πρόγραμμα νησιωτικών υγρότοπων
4910
post-template-default,single,single-post,postid-4910,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1
Στη συνέντευξη τύπου - WWF Ελλάς/Θ. Γιαννακάκης

Νέο «ορμητήριο» για το πρόγραμμα νησιωτικών υγρότοπων

Νέες προκλήσεις για το πρόγραμμα των υγρότοπων με τη μετακόμιση από τα μικρά γραφεία του οικισμού της Κνωσού στα νέα γραφεία του προγράμματος, σε κεντρικότερο δρόμο του Ηρακλείου.

Το μικρό κτίριο της οδού Γλαύκου στην Κνωσό φιλοξένησε για 4 χρόνια το πρόγραμμά μας. Όλη αυτή την περίοδο, από αυτό το χώρο ξεκίνησαν κάποια από τα σημαντικότερα πράγματα που έχουν γίνει για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων. Ιδιαίτερα συναισθήματα, πολλά αρνητικά και πολλά θετικά: απογοήτευση για τα διαρκή φαινόμενα υποβάθμισης του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας, δυσαρέσκεια για την έλλειψη βούλησης για την προστασία των υγρότοπων από την πλευρά των δημοσίων φορέων και των αιρετών, αλλά συναισθήματα χαράς κάθε φορά που απογράφουμε ένα παρθένο υγροτοπικό σύστημα και ικανοποίηση για περιπτώσεις, όπως ο Μορώνης.

Το πρόγραμμα όμως μεγάλωσε και μαζί αυξήθηκαν και οι απαιτήσεις. Και οι απαιτήσεις έφεραν και νέο συνεργάτη, οπότε ήταν φυσικό επακόλουθο να χρειαστούμε νέους μεγαλύτερους χώρους. Έτσι, με αφορμή την παγκόσμια μέρα υγρότοπων στις 2 Φεβρουαρίου, εγκαινιάσαμε τα νέα μας γραφεία, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 82, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, οργανώθηκε μια συνέντευξη τύπου για τα κρητικά ΜΜΕ, όπου ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δ. Καραβέλλας και ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος των υγρότοπων Κ. Παραγκαμιάν παρουσίασαν τις δράσεις του WWF, σχετικά με την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων.

Οι νέοι χώροι είναι αρκετά μεγάλοι και αναμένεται, εκτός από τα γραφεία των συνεργατών του προγράμματος και ορμητήριο για το πεδίο, να φιλοξενήσουν και συναντήσεις των εθελοντών παρακολούθησης των υγρότοπων της Κρήτης, καθώς και άλλες ομιλίες, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις.

Ευχηθείτε μας καλορίζικο λοιπόν!!!

Πηγή: http://wwfaction.wordpress.com

No Comments

Post A Comment