FIFO.GR | Γιατροί του Κόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
2661
post-template-default,single,single-post,postid-2661,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1
Γιατροί του Κόσμου

Γιατροί του Κόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Αθήνα, 01 Δεκεμβρίου 2010 – Το AIDS είναι μια ανίατη λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ιό HIV, ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί φάρμακο ούτε εμβόλιο για το AIDS. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται επιτυγχάνουν καθυστέρηση στην εξέλιξη της ασθένειας, αλλά όχι πλήρη θεραπεία. Στην Ελλάδα το AIDS άρχισε να γίνεται γνωστό περί τα τέλη του 1984 και σταδιακά άρχισαν να μεταδίδονται περισσότερες πληροφορίες, ενώ δυστυχώς οι ασθενείς με AIDS ξεπερνούν τις 8.500.

Κοινή παραδοχή αποτελεί η διαπίστωση ότι επικρατεί εφησυχασμός και έλλειψη ενημέρωσης, μιας και το AIDS από την εμφάνιση του χρησιμοποιήθηκε ως μέσο κοινωνικού στιγματισμού και αποκλεισμού για όσους δεν γνωρίζαν και αρνούνται να γνωρίσουν. Ο φόβος μπροστά στην ασθένεια και τον θάνατο, η άγνοια, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις σχετικά με διαφορετικούς τρόπους ζωής οδήγησαν πολύ γρήγορα στον στιγματισμό και την κοινωνική διάκριση των οροθετικών ατόμων.

Οι Γιατροί του Κόσμου υπερασπιζόμενοι με ήθος και αξιοπρέπεια τις αρχές τους να βρίσκονται κοντά σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη και για οποιονδήποτε λόγο βρίσκεται αποκλεισμένος κοινωνικά και ιατρικά από το ΕΣΥ, υποδέχονται καθημερινά στα πολυϊατρεία της οργάνωσης οροθετικούς ασθενείς οι οποίοι δέχονται αφενός ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αφετέρου πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επιπλέον, για δευτεροβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία, κλπ γίνονται προσπάθειες υποστήριξης τους με την συνεργασία των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων αλλά και ιδιωτικών κλινικών.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια μιας συνεχούς εκστρατείας ενημέρωσης που πραγματοποιείται για σοβαρά θέματα υγείας, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν ημερίδες, σεμινάρια και ενημερώσεις με σκοπό την άμεση πληροφόρηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, πάντα πρωταρχικό θέμα κατέχει η ενημέρωση για την ασθένεια, τους τρόπους μετάδοσης, την συμπτωματολογία και την αντιμετώπιση προκειμένου να μειώνεται ο φόβος, η άγνοια και τελικώς σε ένα ποσοστό και η μετάδοση του ιού.

Πηγή: http://www.mdmgreece.gr

No Comments

Post A Comment