FIFO.GR | Προβλήματα στη Λειτουργία ΑΚΘ Τμήματος Νοσοκομείου “Π. & Α. Κυριακού”
6736
post-template-default,single,single-post,postid-6736,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1
Φλόγα, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Προβλήματα στη Λειτουργία ΑΚΘ Τμήματος Νοσοκομείου “Π. & Α. Κυριακού”

Φλόγα, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Φλόγα, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Ο σύλλογός μας, η ΦΛΟΓΑ μας, πανελλήνιος σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο, από την ίδρυσή του, το 1982, είχε θέσει βασικό στόχο του τη λειτουργία ενός σύγχρονου και σωστά εξοπλισμένου ακτινοθεραπευτικού κέντρου για τα παιδιά μας.

Οι προσπάθειές μας δικαιώθηκαν και από το Δεκέμβριο του 2009 με την οικονομική υποστήριξη του ΟΠΑΠ τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, ακτινοθεραπευτικός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, lazer τελευταίας τεχνολογίας και έγινε πλήρης ανακαίνιση του χώρου, με μοναδικό στόχο την ασφαλή ακτινοβολία των παιδιών και τον πλήρη μηδενισμό ανθρώπινου λάθους.

Τον Ιανουάριο του 2011, στα εγκαίνια του ακτινοθεραπευτικού κέντρου, καλέσαμε τα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα όλης της χώρας να παραπέμπουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ακτινοβολίες στο Αγλαία Κυριακού και μάλιστα η Φλόγα προσφέρθηκε να παρέχει δωρεάν στέγη, στο σπίτι της Φλόγας, στα παιδιά και τους γονείς τους για όσο διάστημα θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των παιδιών που απευθύνονται στο Αγλαία Κυριακού για να υποβληθούν σε ακτινοβολία.

Από τότε και μέχρι σήμερα, παρά τις άοκνες προσπάθειες και το ειλικρινές ενδιαφέρον τόσο της Διοίκησης του Νοσοκομείου όσο και του ελάχιστου προσωπικού που έχει αποσπαστεί από άλλα νοσοκομεία, το ακτινοθεραπευτικό τμήμα δεν είναι ακόμα σε θέση να προσφέρει ακτινοβολία σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερα παιδιά να παραπέμπονται για ακτινοβολία στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το οποίο εξακολουθεί να φροντίζει τα παιδιά χωρίς καμία χρέωση στους γονείς ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Η εξυπηρέτηση άμεση, χωρίς αναμονές και καθυστερήσεις, με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την ανάγκη της οικογένειας για ανωνυμία και ηρεμία.

Εμείς, οι γονείς, εκτός από τις ευχαριστίες μας προς τη Διοίκηση και το ιατρικό προσωπικό του ΥΓΕΙΑ, εκφράζουμε και την αγωνία μας, μέχρι πότε το ΥΓΕΙΑ θα έχει την ευαισθησία, την οικονομική δυνατότητα και τη θέληση να φροντίζει όλο και περισσότερα παιδιά μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Κάνουμε λοιπόν έκκληση στον Υπουργό Υγείας και στον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσουν στην έγκριση πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

http://www.floga.org.gr

 

 

 

No Comments

Post A Comment